Wonen op afstand, liefde dichtbij

Wonen op afstand, liefde dichtbij

Wonen op afstand, liefde dichtbij

"Thuis ging het echt niet meer," vertelt Aart Hansman (80) over zijn vrouw Willemien (82). "Ze had mij ’s nachts zo’n zes of zeven keer nodig en dat hield ik niet vol." Sinds drie jaar woont Willemien inzorghuys Vellerveste en bezoekt Aart haar twee keer per dag. Het echtpaar woont dus niet meer bij elkaar, maar ondanks de afstand laten ze veel liefde en nabijheid zien.


Liefdevol kijkt Aart naar zijn vrouw en geeft haar een bemoedigend knikje. "Ze dachten dat mijn vrouw Alzheimer had. Maar dat geloofde ik niet. Sinds een poosje weten we dat ze geen Alzheimer heeft, maar de ziekte van Parkinson. Toen ze daar medicijnen voor kreeg, ging ze gelukkig weer vooruit." Dit kan Angelique Geurtsen (21) beamen. Angelique is - samen met haar collega Chantal - de eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV'er) van Willemien. "Sinds mevrouw medicatie krijgt voor Parkinson, leest en puzzelt ze weer," vertelt Angelique. De ogen van Willemien vallen af en toe dicht, maar haar handen liggen al klaar op een puzzelboekje, om straks met een woordzoeker aan de slag te gaan. Angelique: "Door haar ziekte is mevrouw behoorlijk stil en teruggetrokken. We proberen haar zoveel mogelijk te betrekken bij bezigheden en gesprekken. Het is mooi om te zien hoe goed dat soms gaat." Aart knikt en maakt graag duidelijk hoe blij hij is met Angelique en haar collega's: "De zorg die hier geboden wordt, is echt fantastisch en heel professioneel. De sfeer onderling is heel fijn. Ik laat mijn vrouw hier met een gerust hart achter." Glimlachend hoort Angelique deze enthousiaste woorden aan. "Ik vind het mooi aan meneer Hansman dat hij zijn vrouw zo steunt en helpt en zoveel liefde voor haar toont."


Dit artikel komt uit het Lelie magazine dat in december 2018 verscheen. Klik hier om door dit Lelie magazine te bladeren. Klik hier om het meest recente Lelie magazine gratis aan te vragen.

Tekst: Hanna Smallenbroek. Beeld: Judith Leroy.


Word jij de nieuwe collega van Angelique en Chantal? Zoek naar een passende vacature via werkenbijagathos.nl.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0342 – 40 00 23

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.