Voor mantelzorgers

lezen

Voor mantelzorgers

 Respijtzorg

Uw geliefde toevertrouwen aan de zorg in een verpleeghuis is een grote stap. Voor uw naaste, maar ook voor u als mantelzorger. De zorg kan intensief zijn en om dat vol te kunnen houden is het belangrijk om af en toe afstand te nemen van de zorg. Dat kan alleen als u weet dat uw naaste in goede handen is. Vellerveste biedt deze veilige en warme omgeving. U kunt kiezen voor respijtzorg. Dit is tijdelijke professionele hulp waar mantelzorgers gebruik van kunnen maken. Het is een belangrijk middel om overbelasting te voorkomen. U kunt zo even op adem komen om daarna de zorg weer op u te nemen. Respijtzorg wordt gefinancierd vanuit de Wmo.

Soms is respijtzorg niet mogelijk, u kunt dan ook gebruik maken van logeeropvang, vakantieverblijf of tijdelijke opvang. Deze opvang wordt gefinancierd met een Wlz-indicatie of een indicatie voor wijkverpleging. Daarnaast betaalt u de huurkosten van het appartement waar uw naaste in verblijft. Dit appartement is speciaal ingericht voor tijdelijk verblijf en is dus gestoffeerd, gemeubileerd (hoog/laag bed, stoel, tafel, kast) en heeft eigen douche/toilet.

Contact over de zorg voor uw geliefde

U weet als geen ander wat uw verwant nodig heeft. Daarom betrekken wij u vanaf het eerste moment. We luisteren naar het levensverhaal van uw verwant, zodat we onze zorg daarop kunnen aanpassen. Ook bespreken we op welke wijze u als mantelzorger betrokken kunt en wilt zijn bij de zorg en het welzijn van uw naaste. U krijgt een van onze verzorgenden als vaste contactpersoon toegewezen. Hij/zij onderhoudt de eerste zes weken intensief contact met u over hoe het gaat met uw dierbare in de nieuwe omgeving. Ook daarna blijft de verzorgende uw aanspreekpunt.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0342 – 40 00 23

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.